Învăţă cu noi! Învăţare accelerată, orientată spre dezvoltarea carierei tale!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ce iti ofera LAN Academy?

Ce iti ofera LAN Academy?

LAN Academy este un program dezvoltat inca din 2014 de catre doi profesori de informatica si fizica: Adrian si Lucia Negreanu-Maior. Da, noi suntem cei doi profesori care am reusit sa castigam multe premii si trofee atunci cand lucram la catedra. In momentul in care am decis sa renuntam la…

Read More
Comentariile in codul unei aplicatii

Comentariile in codul unei aplicatii

Comentariile scrise in codul unei aplicatii sunt foarte utile atat pentru cel care le scrie codul, cat si pentru ceilalti care citesc codul ulterior. Programatorii scriu cod. Aceasta este abilitatea principala a unui programator. Codul este citit atat de ei cat si de restul echipei de programatori de pe proiect.…

Read More
Parcurs academic versus haos educational

Parcurs academic versus haos educational

Parcurs academic sau haos educational???? Incercam sa ne lamurim impreuna! Stiu ca daca ai intrat pe pagina noastra ai de gand sa pornesti pe drumul educatiei STEM. Acesta este presarat cu matematica, stiinte, inginerie si nu in ultimul rand tehnologie. Internetul astazi este sufocat de resurse video, tutoriale, carti, manuale,…

Read More
Probleme interesante

Probleme interesante

Problemele interesante de pe pbinfo sau de pe alte site nu sunt explicate aprope deloc. Nu exista idea explicarii pe intelesul tuturor a unor algoritmi interesanti, optimizati si eficienti. In activitatea de programator, munca de creare a unor algoritmi cat mai eficienti este din ce in ce mai ceruta si…

Read More
Cati divizori are un numar?

Cati divizori are un numar?

Ne punem problema cum se determina divizorii unui numar dat si cati divizori are un numar dat? Prima problema care iti cer sa o abordezi aici este de a stabili care sunt divizorii unui numar nr citit de la tastatura. De exemplu 24 are divizorii 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24. Ar trebui sa parcurgi tot intervalul de valori de la 1 la `nr` ca sa gasesti toate aceste numere. Daca observi insa ca aceste numere apar in pereche, deci daca parcurgi numai pana la jumatate intervalul si gasesti un divizor `d`, atunci sigur si `nr/d` va fi un divizor. Optimizeaza si mai mult si cauta numai pana la parte intreaga din radical din numar. Daca nu gasesti pana acolo un divizor, nu vei gasi nici mai departe. Algoritmul in pseudocod este:…

Read More