Ce este educatia STEM?
Ce este educatia STEM?
O intrebare destul de noua, cred.
Este un concept educational care se bazeaza in principal pe ideea de educatie multidisciplinara. Este aplicata pe patru domenii: stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.
Daca pana acum aceste stiinte au fost predate separat, STEM vine si le integreaza intr-un proces de invatare continuu si fluid. Prin acest proces aplicatiile practice existente astazi in viata reala sa poata fi intelese mai bine de catre studenti.
Acest tip de educatie se doreste a fi o educatie completa, calitativ superioara, echilibrata si adaptabila. Studentii care urmeaza acest drum trebuie sa se poata adapta cu usurinta dinamismului si impactului tehnologiei in viata de zi cu zi.
De ce este importanta pentru copii?
Educatia STEM va fi cea mai cautata abilitate pe piata muncii in anii care vor urma.
Sunt deja recrutori si specialisti in diverse domenii care scot palaria in fata unui om care are terminate studii de fizica, matematica si informatica. Fizica iti dezvolta abilitati de modelare, gandire abstracta si algoritmizare. Matematica si informatica, la randul lor iti dezvolta si ele aceste abilitati si in plus iti dezvolta o putere de calcul marita.
Toti copii pot beneficia de educatie STEM. Toti copii isi pot dezvolta abilitati complexe folosind acest tip de educatie.
Copii care invata in acest fel, se observa peste ani ca au capacitati avansate de a adresa intrebari. Ei au posibilitatea de a extrapola mult mai usor informatia sau de a abstractiza datele. Tinererii reusesc sa obtina rezultate net mai bune decat cei care nu au studiat STEM de-a lungul anilor in care s-au format ca viitori adulti.
Adultii pregatiti prin educatie STEM ajung in posturi grele, bine platite. Ei pot destul de firesc sa rezolve repede si bine probleme. Intelegerea facila a unui task si maleabilitatea in a trece de la un task la altul sunt trasaturi de baza.
Sunt cei mai cautati pe piata muncii si li se ofera salarii de top. Chiar daca opteaza pentru profesii altele decat ingineria, matematica sau informatica, abilitatile lor aduc plus valoare.