• 0736-069-356
  • admin@lanteam-solutions.com
  • Cluj, Romania
Blog

Cum trebuie sa invatam programarea?

Programarea este un proces continuu de creatie.

Pictorul creaza o opera artistica folosind tehnica de lucru invatata si propria lui perspectiva asupra vietii si lumii. Programatorul, bazandu-se pe tehnicile invatate, ofera o solutie pentru problema care i s-a solicitat. Astazi programarea a evoluat de la stadiul de inginerie la cel de opera de arta.

Programarea trebuie invatata temeinic si serios.
Nu exista o varsta standard la care se poate invata programarea.

Algoritmica si programarea

Daca recunoastem faptul ca in jurul nostru, in viata de zi cu zi, algoritmii ne urmaresc in fiecare moment, putem spune ca invatam programare din copilarie si pana la finalul vietii.

Invatam sa facem o prajitura – este un algoritm. Invatam sa coasem un nasture la o haina. Invatam cum sa plantam un bulb de floare in gradina si sa-l ajutam apoi sa creasca ca sa ne incante. Acestea, si nu numai, sunt ALGORITMI.

Primii pasi in invatarea programarii sunt strans legati de algoritmi.
Invatarea algoritmicii este un pas foarte important peste care sar cu nepasare foarte multi programatori.

Invatarea programarii

Invatarea programarii continua cu studierea unui limbaj de programare.
Atat noi, cat si alti specialisti in domeniul IT, incepem cu cursantii invatarea limbajului C++. In trecut invatam PASCAl. Momentan C++ este mai cerut si mai modern, deci il abordam si noi in discutiile noastre.

Pentru a invata un limbaj de programare trebuie sa ii cunosti alfabetul si vocabularul sau. Acest proces de invatare este foarte asemanator cu procesul de studiere al unei limbi straine.

Pentru ca procesul de invatare sa fie cat mai fluent, va recomandam monitorizarea intregului proces, realizarea a cat mai multe exercitii si probleme practice, organizare foarte precisa a timpului dedicat studiului, tratarea cu seriozitate maxima a fiecarei teme studiate si lamurirea cat mai profunda a temei respective.

Puneti intrebari!
Parcurgeti mai multe surse de documentare!
Cautati sfaturile profesionistilor in domeniu!
cum invatam programarea
Pentru intrebari suplimentare va rugam sa ne contactati!

Lasă un răspuns