„Imaginația este mai importantă decât cunoașterea.
Cunoașterea este limitată. Imaginația face ocolul lumii”
Albert Einstein

 

Platformele de e-learning sunt prezente astazi peste tot pe Internet. În zilele noastre, învăţământul nu mai este bazat numai pe metodele clasice prin care elevul este îndrumat să asimileze cunoştinţe. Domeniul informatic a evoluat în ultimii ani în mod exponenţial ceea ce a dus şi la apariţia a numeroase şi foarte interesante instrumente didactice apreciate în mod egal atât de profesori cât şi de elevi şi părinţi.

e-learning

 

De ce platformele de e-learning?

De la platforme educaţionale până la CD-uri cu lecţii şi jocuri sau meditaţii online, piaţa este deschisă oricărei forme de învăţare la distanţă într-un mediu educaţional evolutiv.

Creşterea continuă a performanţelor de învăţare este principalul obiectiv al actualului proces de învăţământ. El se realizează prin îmbinarea continuă a metodelor didactice tradiţionale de învăţare cu metodele bazate pe mijloace IT.

e-learning

Unde se situeaza platformele online de e-learning in ierarhia mijlocelor didactice actuale?

Platformele educaţionale de e-learning ocupă un loc foarte important în metodele didactice moderne. Pe o astfel de platformă elevul poate găsi funcţionalităţi complexe de gestionare a unui subdomeniu propriu. El isi poate gestiona prietenii cu care poate comunica permanent. De asemenea poate primi un pachet personalizat de cursuri şi/sau aplicaţii din care doreşte să înveţe. Platformele online au comunicarea asincronă sau sincronă la alegere. Evaluarea sau autoevaluarea offline sau online este si ea prezenta in foarte multe dintre ele. Se pot prezenta userului si module de statistici ale muncii prestate de el pentru a-i fi mai usor in planificarea muncii sale de invatare. Exista si alte funcţionalităţi pe care le poate accesa şi folosi astfel incat procesul de invatare sa fie cat mai facil si mai eficient.

Platformele de e-learning, care nu mai sunt o noutate pentru nimeni din anul de graţie 2018, oferă un mediu interactiv, constructiv şi integrat în permanenţă, centrat pe învăţare. În acest context elevul este parte a unei comunităţi de învăţare şi în permanenţă este pus în situaţia de a înţelege ce are de făcut. Exista situatii in care elevul este pus in situatia de a explica celorlalţi şi/sau de face împreună, de a concura pentru a obţine o clasare bună sau chiar un premiu.

LAN Academy are o astfel de platforma de cursuri pe care elevul poate dobandi cunostinte de IT.

Lasă un răspuns