Vrei sa inveti programare in C++ in 2023? Ai ajuns exact unde trebuia!

Limbajul C++ este un limbaj de programare popular cu care se pot dezvolta aplicatii complexe.
Bazele programarii in C++ se pot invata folosind IDE-uri gratuite cum sunt Visual Studio Code sau CodeBlocks sau contra cost cum este de exemplu CLion din pachetul JetBrains. Exista si alte IDE-uri pe piata, atat gratuite cat si free.
Ideea este sa folosesti un IDE care sa te ajute in mod real in compilarea codului C++.

Cum inveti cel mai bine C++?

Cel mai rapid si eficient mod de a invata un limbaj de programare atunci cand este primul limbaj pe care il inveti, este metoda bazata pe studiul initial de scheme logice si pseudocod.

inveti programare

Scopul aceste metode este acela de a te invata sa gandesti algoritmii pe care incerci sa ii dezvolti. Ea este independenta de limbajul de programare pe care urmeaza sa il inveti ulterior.

Deci primii pasi ii faci cu creionul pe hartie, desenand si schitand algoritmii si numai dupa ce incepi sa intelegi pasii de baza, treci la studierea propriu-zisa a limbajului de programare. Apoi implementezi codul in limbajul studiat.

inveti programare

Abordarea a cat mai multe exemple de algoritmi atat in schema logica si pseudocod cat si in C++ (dupa ce ai ajuns la acest pas) este cheia spre invatarea temeinica si obtinerea de rezultate adevarate.

Cateva exemple de astfel de algoritmi cu explicatii si cod in pseudocod si C++ gasesti si pe site-ul nostru de cursuri sau pe canalul nostru de Youtube.

Pe acest site, gasesti 200 de probleme simple care te ajuta sa faci primii pasi in invatarea C++. Pe langa aceste probleme nerezolvate, vei gasi foarte multe si gata rezolvate si explicate.

Exista multe alte resurse free sau platite din care poti invata. Fiecare creator de continut se straduieste sa te ajute sa inveti cat mai bine si mai repede.

C++ este singurul limbaj de programare?

Nu, sigur ca nu! Exista multe alte limbaje de programare mai mult sau mai putin diferite de C++.

Ideea este ca daca inveti bine sa gandesti algoritmii de baza si inveti apoi sintaxa C++ pentru a scrie si compila programele tale, invatarea ulterioara a unui nou limbaj de programare este foarte rapida si usoara.

Lasă un răspuns