• 0736-069-356
  • admin@lanteam-solutions.com
  • Cluj, Romania
Blog
Reconversie profesionala in 2023?

Reconversie profesionala in 2023?

Ce este reconversia profesionala?

Schimbarea locului de munca actual si de fapt schimbarea in totalitate a carierei este o practica foarte actuala in 2023 si inseamna „reconversie profesionala”. Piata muncii este intr-o dinamica continua. Adaptarea la acest fapt se poate face numai prin reconversie profesionala.

De ce apeleaza unii la reconversia profesionala?

Reorientarea profesionala este un lucru curent astazi.  La acest procedeu de schimbare a carierei proprii,  apeleaza foarte multa lume in speranta gasirii unui loc de munca mai comod, cu provocari mai mari, mai bine retribuit, mai aproape de casa etc.

Fiecare are motivele sale proprii si personale pentru care se gandeste sa faca acest pas. Ideea este ca piata de munca raporteza zilnic un deficit de forta de munca pe cateva domenii dintre care IT ocupa un loc fruntas.

Am cunoscut de-a lungul timpului atat oameni cu studii medii cat mai ales oameni cu studii superioare care au hotarat la un moment dat ca este momentul sa faca o schimbare in cariera lor. Profesori, medici, farmacisti, muncitori cu vechime deja care au parcurs cateva etape si au urcat cateva trepte in cariera lor, agenti de vanzari, economisti etc. se gandesc sa treaca pe partea de IT si in special pe partea de web development.

Ideea de baza pe care o aud de la majoritatea dintre ei este ca au nevoie de o slujba in IT pentru o stabilitate mai mare si castiguri mai mari. Daca se poate ar vrea sa aiba aceasta slujba

Exista riscuri atunci cand faci o reconversia profesionala?

Sigur ca exista riscuri si acestea trebuie asumate constient de la inceput.

S-ar putea sa nu reusesti, sa nu faci fata acestui proces. Sa nu ai forta sau inteligenta sa il duci pana la capat.

S-ar putea sa nu alegi resursele educationale adecvate care sa te ajute cu adevarat.

S-ar putea sa nu aloci destule resurse financiare incat sa poti sustine acest proces. Ai nevoie de resurse financiare pentru a achizitiona resurse digitale sau fizice de calitate, pentru a gasi un mentor care sa te asiste in acest proces si pentru a te sustine pe tine daca iei decizia de a renunta la vechiul loc de munca.

S-ar putea sa nu aloci destul buget de timp acestui proces. Munca trebuie sa se faca consistent si consecvent, altfel ea dureaza nerezonabil de mult si duce pana in final la un rezultat nedorit.

 

Lasă un răspuns