Cum invata copiii in pandemie?

0 Comments

De ce ne punem problema cum invata copiii in pandemie?

Pentru ca 2020 si 2021 sunt niste ani foarte atipici pentru tot ce am trait pana acum, noi toti, fie ca avem 80, 50 sau 14 ani. Pandemia ne-a schimbat radical stilul de viata.
Copiii se resimt cel mai tare. Stilul lor de a invata in pandemie a trebuit sa se adapteze din mers, intr-o viteza destul de mare. Ei oricum sunt debusolati de adolescenta, informatii care cad peste ei din toate partile, schimbarile dese si de multe ori haotice etc.
Modificarile aduse de catre scoala, trecerea scolii in online, procesul necesar de adaptare care pentru unii este mai greu – toate acestea au dus la o apasare mai mare asupra copiilor.

Ce trebuie sa faca parintii in acest moment?

Parintii trebuie sa isi asume in aceasta perioada faptul ca proprii lor copii nu mai sunt cum erau in 2019.
Trebuie rabdare, dedicare, compasiune si sustinere si mai ales, trebuie ca intreg timpul petrecut impreuna cu copiii sa fie un timp de calitate.
LAN Academy a venit deja in sprijinul studentilor cu un curs gratuit de invatare a programarii si are in lucru cursuri de matematica si informatica la diverse nivele de varsta.

De ce cursuri online?

Pentru ca astazi, s-a dovedit ca atat invatarea pentru copii cat si pentru adulti trebuie sa se faca online.
Pentru ca daca copilul are niste resurse online de calitate din care sa asimileze cunostinte. Activitatea desfasurata in linistea caminului si sustinerea familiei poate sa duca la o dezvoltare intelectuala si emotionala mult mai rapida decat in mediul scolar clasic.
Sigur ca multa lume vehiculeaza ideea ca „invatarea online nu este buna”.
Sunt elevi care nu pot invata online, asa cum sunt elevi care nu pot invata matematica sau arte plastice.
Sunt elevi care nu doresc sa invete nimic si pentru acestia, online-ul este plin de orice altceva decat de invatatura.

Cui ne adresam?

Noi, prin programele LAN Academy, ne adresam copiilor care doresc sa studieze. Lucram cu copii care isi pun intrebari in urma studiului si au nevoie de un indrumator care sa le raspunda la aceste intrebari. Ne adresam copiilor care doresc sa isi urmeze drumul propriu, in ritmul lor, fara a fi interesati in special de viteza cu care sistemul clasic de educatie crede ca trebuie ca el sa invete.

Cum invata copiii in pandemie?

Asa cum nu au mai invatat pana acum majoritatea dintre ei. Sunt prea putini cei care au studiat cursuri online si certificari online si inainte de pandemie.

Cum invata copii in pandemie
Cum invata copii in pandemie

Un copil caruia ii place sa studieze, caruia ii place cursul pe care l-a gasit, ii trebuie un timp mult mai scurt sa il parcurga decat aceluia care i-a fost pus in fata ochilor fara ca el sa creada ca il intereseaza subiectul descris in curs.
Educatia clasica preda un curriculum obligatoriu. Aici totul se face intr-un ritm cunoscut deja. Nu se poate tine seama de fiecare copil in parte. Nu conteaza viteza lui de aprofundare, fericirea pe care acesta o gaseste studiind acel material. Nu se tine cont de dorinta fiecaruia de a asimila acea informatie.
Invatarea dedicata, folosind cursuri online pe anumite teme, este demonstrat deja ca duce la o dezvoltare profunda si rapida, la acumularea de cunostinte si abilitati de calitate mult mai mare intr-un timp mult mai scurt.

De ce? Te intrebi din nou?

Pentru ca nimeni nu se uita la un curs benevol daca nu-l intereseaza tema.
Mai bine cauta ceva care sa-l acapareze si sa-i placa.
Pentru ca oamenii nu invata si nu acumuleaza cunostinte intr-o perioada de timp egala.
Pentru unii este mai greu, pentru altii mai usor.

Cursul online iti permite sa inveti in ritmul tau si sa reiei informatia care nu s-a asimilat corect.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,