Care sunt limbajele de programare cele mai cerute in 2022?

Programatorii si grupurile de lucru din domeniul programarii, muncesc continuu si evalueaza limbajele de programare. Cele mai cerute sunt cele in care se dezvolta cele mai multe aplicatii la un moment dat pe piata de profil.

Deoarece majoritatea programatorilor invata singuri, ei nu trebuie sa ramana legati de limbajul de programare pe care lucreaza la un moment dat. Daca programatorul urmeaza un curs de specialitate, in acel curs nu va primi toate informatiile despre acel limbaj de programare. El va trebui sa studieze si in afara cursului.

Dezvoltare continua

Daca vrei sa devii programator, atunci trebuie sa stii ce limbaje sunt cerute pe piata. In mod similar, daca esti programator si vrei sa fii bine informat cu tendintele din piata.

Programatorii si programarea evolueaza foarte repede. Apar limbaje de programare noi. Apar frameworkuri si unelte care sa ajute programatorii din ce in ce mai eficiente.

Frameworkurile si uneltele dezvoltate sunt deja adaptate nivelului de programare la care este utilizatorul sau, dupa caz, aplicatiei care se dezvolta.

Ce limbaje de programare trebuie sa stii in 2022

1) JavaScript

De ce? Pentru ca in ultimii ani a devenit foarte cerut pe piata. Pentru ca el da viata paginilor WEB si le face mai dinamice si mai atractive.

Pentru ca astazi, folosindu-se Node.js se creaza scripting pentru servere. Pagina WEB devine dinamica si atractiva inainte de a fi trimisa catre browserul utilizatorului.

2) Python

Este foarte accesibil si se considera ca ar trebui invatat foarte repede si usor. Este folosit pentru implementarea aplicatiilor destinate sistemelor de social media. Este bun pentru incepatori. Este folosit pentru multe proiecte la inceput, sau in inteligenta artificiala. Daca cumva vrei sa te indrepti spre acest domeniu, al inteligentei artificiale, atunci va trebui sa stii Python.

Este accesibil, versatil, util si usor de invatat pentru incepatori.

3) GO

Este un limbaj de programare dezvoltat de Google. Este folosit mai ales de catre companiile care lucreaza cu sisteme distribuite.

4) PHP

Este unul dintre cele mai populare limbaje de programare. Se foloseste pentru dezvoltarea backend-ului dar si a front-endului aplicatiilor WEB. Are multe frameworkuri cu tractiune foarte buna in piata de profil: Symfony, Laravel sunt numai doua dintre ele. Se imbina foarte bine cu JavaScript, dar si concureaza cu el.

5) Swift

Este cerut pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile. A devenit preferatul programatorilor in sectorul de piata care dezvolta aplicatii de mobile. Codul scris cu el este foarte compact si usor de intretinut. Are o sintaxa usoara, putin cod de scris deci aplicatia poate fi lansata intr-un timp extrem de scurt.

Limbaje de programare 2022

Care este cel mai bun limbaj de programare in 2022?

Asta depinde in primul rand de drumul pe care tu vrei sa il urmezi in programare. Este normal si firesc de inteles, ca daca vrei sa te duci spre aplicatii de mobile, de exemplu, nu vei alege altceva decat SWIFT. Trebuie sa iei o decizie rapida, simpla si eficienta pentru cariera ta.

Daca vrei sa devii dezvoltator de backend sau frontend te vei indrepta spre PHP.

Oricare drum il vei alege, cere ajutor atunci cand ai nevoie! Nu este un drum usor si este nevoie de multa sustinere si determinare pentru ca sa reusesti!

Lasă un răspuns